Mainos

Pörssikatsaus: Pörssi jäi niukasti plussalle

Helsingin pörssi pinnisti tänään pienelle plussalle. Vaihdetuimman Nokian kurssi ei juuri edellispäivästä liikahtanut, mutta pörssin kokonaisvaihtokin jäi vaatimattomaan 460 miljoonaan euroon.

Kaupankäynnin päättyessä Hex-yleisindeksi näytti pistelukua 5070, joten mittari oli liikahtanut plussan puolelle 0,12 prosenttia. Painorajoitettu portfolioindeksi kerrytti 0,3 prosenttia päätyen 2190 pisteeseen.

Toimialoista myötäisimmässä olivat energia, kauppa ja rakennusteollisuus. Kauppa nousi Keskon yli kolmen prosentin nousun varassa, mutta hyvin esiintyi myös Stockmann. Myös Fortum lähenteli neljän prosentin petrausta, ja rakennuspuolella painoi Lemminkäisen hyvä kehitys.

Alamäki oli rankin vaihteeksi kuljetus- ja liikennesektorilla sekä metalliteollisuudessa, jotka painuivat laivayhtiö Finnlinesin sekä konepajateollisuuteen keskittyneen Wärtsilän mukana. Yksittäisistä osakkeista isoimmat romahdukset nähtiin I-listalla. Eniten heikkenivät IT-alan A Company ja Endero, molemmat yli 30 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.