Mainos

Pörssikatsaus: Pörssi hienoisesti miinukselle

Helsingin pörssissä mentiin tänään Nokian ja metsäyhtiöiden johdolla alas. Yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi suli prosentin. Nokialla kauppa päättyi 25,05 euroon. Se oli samaisen prosentin vähemmän kuin eilinen päätöshinta.

Laskussa oli myös vakuutusyhtiö Pohjola. Sitä painoi ruotsalaisen vakuutusyhtiö Skandian alamäki. Pohjola on Skandian suurin omistaja.

Raisio sai nostetta siitä, että se ilmoitti vahvistavansa kemianteollisuuttaan ja hankkivansa Latexian kokonaan itselleen. Yhtiön osakkeen hinta kallistui reilut 11 prosenttia 2,17 euroon. SanomaWSOY:n päätös julkistaa tulostavoitteensa koko konsernille ja eri yksiköille otettiin vastaan hieman vaille 5 prosentin nousulla. Näin osakkeen hinta päätyi 12,70 euroon. Myös Wärtsilä harasi yleistä laskua vastaan, kun se julkisti yrityskauppoja.

Metsäyhtiöiden osakkeet halpenivat keskimäärin 2,7 prosenttia. Kylmää tuli Atlantin takaa, kun amerikkalainen pankkiiriliike arvioi pohjoisamerikkalaisten metsäyhtiöiden näkymiä kovin jäätävästi. Vaikka pohjoismaalaisten yhtiöiden tilanne on toinen muiden muassa halvan euron vuoksi, ikävillä uutisilla on taipumus tarttua.

Eniten halpeni M-Real. Sen B-osakkeen hinnasta suli 7,6 prosenttia ja viimeiset kaupat tehtiin 8,55 eurolla. Soneran alamäki kiihtyi lähes 2 prosenttiin ja päivän viimeiset kaupat sillä tehtiin 5,45 eurolla.

Nokian painoarvosta rajatun portfolioindeksin lasku jäi 0,8 prosenttiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.