Mainos

Pörssikatsaus: osakekurssit nousuun iltakaupassa

Osakekurssit innostuivat pörssiviikon päätteeksi selviin nousulukuihin Nokian ja viime aikoina alavireessä olleiden metsäosakkeiden lähdettyä nousuun. Pössin iltakaupassa Hex-yleisindeksi koheni 7736 pisteeseen eli 5,3 prosentin nousuun. Painorajoitettu portfolioindeksi pysähtyi 2857 lukemaan plussaten 2,3 prosenttia.

Valtaosan kasvusta sai aikaan vaihdetuin osake Nokia, joka kirjasi osakseen lähes kahdeksan prosentin nousun päivän aikana. Viimeiset kaupat osakkeella tehtiin 24,3 euron hintaan. Plussalla jatkoi myös osavuosituloksensa jälkeen vahvistunut Sonera. Soneraa vaihdettiin vähemmän kuin Nokiaa, mutta plussaa kertyi yhteensä 9,2 prosenttia ja hinnaksi jäi 7,2 euroa. Myös tulospettymyksen eilen antanut StoraEnso ja UPM-Kymmene vahvistuivat.

Uskoa metsäosakkeisiin heikon markkinan tilanteessa loi useampikin pankkiiriliike, kun metsäyhtiöiden suosituksia hilattiin päivän aikana ylöspäin. Myös ruotsalaisen SCA:n odotettua hieman parempi tulos tuki suomalaisjättejä.

Metsätoimiala vavistui päivän aikana 2,5 prosenttia jääden silti selvästi tele- ja elektroniikkaosakkeiden 5,5 prosentin nousulukemista.

Heikoimman esityksen antoivat yli prosentin pakkasille päätyneet viestintä ja kustannus sekä liikenne. Viestintä laski Alman 16 prosentin laskun tahdissa, liikenne taas seurasi Birka Linen selvää heikentymistä.

Vaihdoltaan päivä ei ollut kovinkaan vauhdikas, sillä kokonaisvaihtoa kertyi vajaat 430 miljoonaa euroa. Myös iltakauppa oli pörssissä vaisua.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.