Mainos

Pörssikatsaus: Nousuvire jatkui pörssissä

Myönteinen nousuvire jatkui Helsingin pörssissä tänään jo toista päivää ja kokonaisvaihtoa kertyi hieman alkuviikkoa enemmän. Pörssin selväksi nousijaksi kiri iltapäivällä TeliaSonera sen jälkeen, kun yhtiö oli ilmoittanut aloittavansa yt-neuvottelut 400 työpaikan vähentämiseksi Suomessa. Sijoittajille uutinen kelpasi, sillä sehän merkitsee, että yhtiö pyrkii karsimaan kulujaan. TeliaSoneran osake vahvistui kaikkiaan reilut kymmenen prosenttia 2,91 euroon.

Päiväkaupan päätteeksi keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi osoitti 4,4 prosentin nousua ja päätöspisteiksi kirjattiin 5247. Myös painorajoitettu portfolioindeksi vahvistui 2,8 prosenttia.

Nokian osake kallistui kuusi prosenttia 13,86 euroon. Sen sijaan salolainen matkapuhelinvalmistaja Benefon luisui 17 prosenttia 0,50 euroon. Yksittäisistä yhtiöistä Marimekko jatkoi edelleen vahvaa menoaan ja osake vahvistui tänään 5,3 prosenttia 11,16 euroon. Yhtiö kertoi osakkeensa splittauksesta eli jakamisesta kahtia ensi maanantaista lähtien.

Päiväkaupan päätteeksi kokonaisvaihtoa kertyi 419 miljoonaa euroa.

Pörssien yleisen nousuhumun taustalla löytyvät uutiset Irakista, kun Yhdysvaltain johtama liittouma näyttää etenevän vakaasti kohti Bagdadia. Esimerkiksi Frankfurtissa, Pariisissa ja Lontoossa yleisindeksit kipusivat 3-4 prosenttia ja myös Yhdysvaltain markkinat lähtivät selvään nousukiitoon kaupankäynnin avauduttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.