Mainos

Pörssikatsaus: Nokia veti pörssin nousuun

Nokian osakekurssi lähti iltapäivällä selvään nousuun Helsingin pörssissä, kun Motorolan jännityksellä odotettu puhelinkonferenssi ei tuottanut markkinoille isoja yllätyksiä.

Pörssi tänään

Nokia kallistui Helsingissä lopulta melkein 6,5 prosenttia 43,00 euroon, mikä oli 2,60 euroa keskiviikon päätöstä parempi hinta. Myös New Yorkissa Nokia oli illansuussa pienessä nousussa. Nokian vedolla myös Hex-indeksi piristyi 4,34 prosentin nousuun ja päätyi 12 045,24 pisteeseen. Portfolioindeksi kohosi vain 0,36 prosenttia ja vaihtoa kertyi noin 775 miljoonaa euroa.

Koko tele- ja elektroniikkatoimiala paransi keskimäärin lähes 6 prosenttia. Sonera kallistui 0,60 euroa 22,70 euroon eli vajaat 3 prosenttia. Vaihdetuimpien listalla kovimmassa vedossa oli kuitenkin Tietoenator, jonka kurssi parani melkein 9 prosenttia, 2,70 eurolla 34 euroon. Selvästi kallistuivat myös Elcoteq ja Perlos.

Nousijoiden listan kärkeen nousi melkein 17 prosenttia kurssiaan parantanut Tecnomen, mutta sen osake ei ollut vilkkaimmin vaihdettujen joukossa. Metsäosakkeille päivä oli synkähkö, sillä toimiala painui keskimäärin melkein neljä prosenttia alaspäin.

Metsä-Serlan B-osake halpeni liki 8 prosenttia 7,18 euroon. Myös Stora Enson kurssi putosi melkein 5 prosenttia 11,10 euroon ja UPM-Kymmenen 3,6 prosenttia 32 euroon. Muista keskeisistä toimialoista metalliyhtiöt olivat keskimäärin vajaan prosentin laskussa ja pankki- ja rahoitussektori koheni 0,2 prosenttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.