Mainos

Pörssikatsaus: Nokia johtaa joukkoa

Yleistä kehitystä kuvaava Hex-indeksi oli Helsingin pörssissä selvässä ylämäessä kello 14:n aikaan, vaikka aamun jyrkkä nousu ehtikin hieman taittua. Kauppaa käytiin 3,8 prosenttia eilisen päätöstasoa korkeammalla ja Hex-indeksi liikkui 15820 pisteen tietämissä.

Nousun takana oli hyvien uutisten siivittämä Nokia. Sen osake oli plussalla yli viisi prosenttia 56,25 eurossa. Ruotsalaislehti kertoi perjantaina, että matkapuhelimien kysyntä on tämän vuoden toisella neljänneksellä noussut ennätyslukemiin. Nokian suosioon katsottiin vaikuttaneen myös sen, että Hollannin umts-huutokauppa alkoi eilen vaisusti. Jos operaattorit saavat luvat halvalla, niille jää enemmän varaa verkkojen kehittämiseen.

Suomalaisoperaattori Sonera oli parantanut Helsingissä reilun euron verran ja osake vaihtui 47,90 euron hinnalla. Kun suurimpien yritysten painoarvoa rajoitetaan, pörssin nousu jäi portfolioindeksin mukaan 0,7 prosenttiin. Moni teknologiayritys, kuten Nedecon, Comptel ja F-Secure, oli laskenut selvästi.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.