Mainos

Pörssikatsaus: Motorola veti Nokian vain lievään liukuun

Amerikkalaisen matkapuhelinvalmistajan Motorolan synkkä neljännesvuositulos painoi vain hieman Nokiaa Helsingin pörssin avauduttua.

Nokian kurssi oli tipahtanut 1,36 prosenttia 28,25 euroon viitisen minuuttia pörssin avautumisen jälkeen. Motorolan keskiviikkoyönä Suomen aikaa ilmoittama yli kolmen miljardin markan jättitappio ja matkapuhelinmyynnin romahtaminen lähes 30 prosenttia asetti odotuksia Nokian kurssille. Motorola ei tarkentanut näkemyksiään siitä, johtuivatko sen tappiot markkinoiden yleisestä heikkenemisestä vai markkinaosuuden menettämisestä Nokialle.

Nokian liuku alaspäin veti myös pörssin Hex-yleisindeksin noin 1,2 prosenttia miinukselle. Sonera pysyi tiistaina voimakkaasti nousseessa kurssissaan 9,7 eurossa. Nokia-vetoiset elektroniikkayritykset pysyivät myös edellispäivän nousuvireessään.

Laskijoista huomattavin oli Pohjola, jonka A- ja B-osakkeet romahtivat yli 40 prosenttia. Kyse oli mitä ilmeisimmin huhtikuisesta yhtiökokousilmiöstä: osinkojen kuittaamisen jälkeen osakkeet joutavat myyntiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.