Mainos

Pörssikatsaus: Kurssit nousussa

Helsingin pörssi aukesi loivaan nousuun. Varhain iltapäivällä kello kahden aikaan kurssit olivat jo iloisemmassa vauhdissa, ja Hex-indeksi oli 1,8 prosenttia eilistä korkeammalla. Painorajoitetulle portfolio-indeksille kasvua oli kertynyt 1,2 prosenttia, ja osakkeita oli vaihtunut kaikkiaan alle 200 miljoonan euron edestä.

Maailman pörsseissä odotellaan New Yorkin pörssin aukeamista. Siellä ei ole käyty kauppaa yli vuorokauteen, kun pörssit ovat olleet kiinni Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän vuoksi. Nokian ja Soneran kurssit olivat molemmat reilun kahden prosentin nousussa Helsingin pörssissä. Viimeiset kaupat Nokialla käytiin 57,7 eurolla ja Soneran kurssi oli vastaavasti 50,7 euroa.

Merkittävät toimialat olivat plussalla lukuunottamatta pankkeja, joita painaa EU:n komission tiistainen tiedotus, jonka mukaan se aikoo lähettää myös suomalaisille pankeille varoituksen hintakartellin muodostamisesta. Komissio voi langettaa pankeille halutessaan sakkoja, joiden suuruus voi yltää jopa 10 prosenttiin pankkien vuosimyynnistä.

Pohjola jatkoi keskiviikkona kovaa nousuaan ja sen kurssi oli noin kuusi prosenttia tiistaista kalliimpi. Tiistaina kurssi nousi 12 prosenttia, kun Pohjola tiedotti aikeistaan myydä omistamansa Skandian osakkeet. Myös Saunalahti jatkoi kipuamistaan ja nousua oli kertynyt lähes 11 prosenttia. Nousukärjessä oli saunatuotteita valmistava Saunatec, jonka osake oli kallistunut iltapäivällä jo lähes neljänneksen. Päälistalle keskiviikkona siirtyneen Okmeticin kurssi on pysytellyt 6,9 eurossa.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.