Mainos

Pörssikatsaus: Kurssit laskussa

Helsingin pörssi avautui tänään odotetusti selvässä laskussa sen jälkeen, kun Nokian kurssi New Yorkissa painui pari prosenttia Helsingin päätöstason alapuolelle. Laskijoitten kärkipäässä oli odotettua syvemmästä tappiosta kertonut Elisa Communications, jonka kurssi halpeni nelisen prosenttia 10,20 euroon.

Aamun tulosjulkistajista vielä syvempään laskuun lähti Perlos, ja myös Wärtsilän kurssi tuli pari prosenttia alaspäin. Eimon kurssi sen sijaan ponkaisi hetkeksi melkein viiden prosentin nousuun. Eimoa myös vaihtui vilkkaasti, sillä se kipusi vaihdetuimpien listan kolmoseksi heti Nokian ja Soneran jälkeen. Okopankki, jonka tulos lipsahti vahingossa ulos jo torstai-iltana, oli aamulla vajaan kolmen prosentin laskussa.

Nokian osake halpeni aamulla melkein 3,5 prosenttia 17,70 euroon. Hex-indeksi oli 1,99 prosentin laskussa, portfolioindeksi 0,7 prosenttia miinuksella ja vaihtoa koossa varttitunnin kaupankäynnin jälkeen noin 25 miljoonaa euroa. Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden kurssit lähtivät pieneen laskuun, samoin pankki- ja rahoitussektorin. Metalliyhtiöt liikahtivat keskimäärin hitusen ylöspäin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.