Mainos

Pörssikatsaus: Helsinki lähti laskuun

Helsingin pörssi avautui tänään odotetusti selvässä laskussa sen jälkeen, kun Nasdaq-indeksi New Yorkissa rojahti yli 4 prosenttia alaspäin. Nokian osake lähti aamulla vajaan kahden prosentin laskuun ja halpeni 0,68 eurolla 28,02 euroon. Soneran kurssi heikkeni 0,26 eurolla 14,25 euroon.

Nokia painoi laskuun myös Hex-indeksin, joka viidentoista minuutin kaupankäynnin jälkeen liikkui 1,55 prosenttia miinuksella 8847 pisteen vaiheilla. Portfolioindeksi oli 0,97 prosentin laskussa ja vaihtoa koossa noin 33 miljoonaa euroa.

Instrumentariumin aamulla julkistama tulos oli sijoittajien mieleen, sillä yhtiön kurssi ponkaisi yli 10 prosenttia ylöspäin 25 euroon. Tappioista kertonut F-Secure taas oli yli 8 prosentin laskussa tasan 2 eurossa. Myös Orionin kurssi painui nelisen prosenttia 22,20 euroon.

Vaihdetuimpien listan kakkosena oli päivällä tulostietonsa julkaiseva Nordea, jonka kurssi oli hitusen entistä heikompi. Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden kurssit lähtivät runsaan prosentin laskuun.

Metalliyhtiöt liikkuivat edellispäivän tasolla ja pankki- ja rahoitussektori oli puolisen prosenttia miinuksella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.