Mainos

Pörssikatsaus: Helsinki auki nousussa

Helsingin pörssi avautui tänään odotetusti nousussa sen jälkeen kun Nokian päätöskurssi New Yorkissa oli jäänyt hieman Helsingin tason yläpuolelle.

Nokian osakkeesta maksettiin Helsingissä aamulla 42,70 euron hintaa, mikä oli 1,30 euroa ja kolmisen prosenttia tiistaita enemmän. Nokian mukana myös Hex-indeksi kohosi 2,46 prosenttia 12009 pisteeseen.

Portfolioindeksi oli 1,03 prosentin nousussa, ja kokonaisvaihtoa oli viidentoista minuutin kaupankäynnin jälkeen koossa runsaat 50 miljoonaa euroa. Myös Soneran kurssi vahvistui 0,60 euroa 23,39 euroon. Vaihdetuimpien listalla pienessä nousussa olivat myös Stora Enso, Tietoenator, UPM-Kymmene, JOT Automation ja Comptel.

Keskon B-osakkeen kurssi sen sijaan painui 0,22 euroa 11 euroon. Keskeisistä toimialoista tele- ja elektroniikkasektori oli aamulla 2,8 prosentin nousussa. Myös metsäyhtiöiden kurssit lähtivät vaihteeksi melkein 1,5 prosenttia ylöspäin. Metallitoimiala oli pienessä laskussa, ja pankki- ja rahoitusala vahvistui noin 0,6 prosenttia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.