Mainos

Pörssikatsaus: Espoon Sähkö 50 prosentin nousuun

Espoon Sähkön myynti saksalaiselle energiajätti E.ON:lle siivitti sähköyhtiön osakkeen hinnan rakettimaiseen nousuun pörssissä. Yhtiön suurin omistaja on Espoon kaupunki, jonka hallussa on osakkeista kaksi kolmannesta. Fortumilla on vajaa kolmannes ja muut vähemmistöomistajat ovat Helsingin kaupunki, Kirkkonummen kunta ja Kauniaisten kaupunki.

Kaupankäynti Espoon Sähkön osakkeella keskeytettiin pörssissä ennen aamukymmentä. Myyntiuutisen jälkeen kauppaa jatkettiin ja yhtiön osakekurssi kipusi 46 prosenttia lähes 25 euroon. E.ON on tarjonnut osakkeesta 30 euroa.

Tulosvaroituksen aamulla kertonut Comptel jatkoi 40 prosentin alamäessä ja osaketta vaihdettiin 1,8 eurolla. Laskijoiden kärkikymmenikössä pysyi myös Nokia, joka oli hiipunut lähes viisi prosenttia 17 euron tuntumaan.

Storebrand-tarjouksesta luopuminen piristi Sammon osaketta yli kuusi prosenttia 8,90 euroon. Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi osoitti kello 12.45 aikaan 2,5 prosentin miinusta 5991 pisteessä.

Painorajoitettu portfolioindeksi oli kivunnut aamuisesta puolen prosentin alamäestä 0,4 prosenttia plussalle. Vaihtoa oli koossa 89 miljoonaa euroa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.