Mainos

Pörssikatsaus: Brasilian ongelmat painavat taalaa

Dollari on tänään lähtenyt kansainvälisillä valuuttamarkkinoilla heikentymään. Taalaa painavat Brasilian talousongelmat sekä Kiinan ja Japanin hurja kauppaylijäämä Yhdysvaltojen kanssa. Myös Euro on vahvistunut dollarin suhteen. Sekä saksan että Yhdysvaltain pitkät korot liikkuvat ylöspäin. Sen sijaan Euribor on edelleen laskussa.

Brasilian päästettyä valuuttansa realin kellumaan Yhdysvaltain osakemarkkinat intoutuivat vime viikon päätteeksi hurjaan menoon. Myös Nokia viiletti Helsingin päätöstasolta ylöspäin ja päätyi reiluun 138 dollariin eli noin 119 ja puoleen euroon. Tokiossa on tänään jatkettu New Yorkin juhlia, mutta varovaisuus kasvaa Nikkein-indeksin lähestyessä 14000 pisteen rajaa.

Helsingin pörssi lähtee tänään liikkeelle perjantain nousutunnelmista. Osakekurssien perjantainen vahvistuminen yllätti analyytikot, sillä Brasilian ongelmien pelättiin heiluttavan sijoittajia myös Suomessa. New Yorkista ei saada tänään Helsingin loppupäivään suuntaa, sillä jenkkimarkkinat ovat kiinnin kansallisen vapaapäivän vuoksi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.