Mainos

Pörssikatsaus: Brasilian kellutus vahvisti

Brasilian eilinen päätös jatkaa valuuttansa kelluttamista vahvisti pörssejä kautta maailman.

Brasilian oma, Sao Paulon pörssi ponnahti viiden ja puolen prosentin nousuun. Pörssi ehti luisua jo kymmenen prosentin päivävauhtia viime viikolla, kun epävarmuus maan taloustilanteesta kasvoi. Brasilia on luvannut tiukkoja budjetin menoleikkauksia pitääkseen valuuttansa vakaana.

Brasilian vaikutus ei ole tuntunut Tokiossa asti. Siellä sijoittajat ovat keräilleet vaihteeksi rahoja kotiin päin. New Yorkissa markkinat olivat eilen kiinni Martin Luther Kingin muistopäivän takia.

Asiantuntijoiden mukaan Brasilian kellutuspäätös antaa potkua tänään sekä dollarille että osakekursseille Yhdysvalloissa. Myös dollari on saanut tukea Brasilian kellutuksesta. Se on vahvistunut sekä jenin että euron suhteen. Suunta on säilynyt myös Aasiassa. Euroalueen korot ovat hieman laskeneet.

Helsingin pörssissä huokaistiin niin ikään helpotuksesta eilen. Kriisin lieventyminen antoi potkua erityisesti tietoliikennealan osakkeille, joita tuki myös viikonvaihteessa julkistettu iso fuusio. Indeksi ylitti taas 6000 pisteen rajan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.