Mainos

Pörssikatsaus: Aamu alkoi laskulla

Kaupankäynti Helsingin pörssissä alkoi aamulla roimalla laskulla. Ensimmäisen vartin aikana Hex-yleisindeksi romahti viisi prosenttia, mutta pahin paniikki oli hellittänyt puoli yhteentoista mennessä.

Kello 10.30 Hex-yleisindeksi näytti 3,6 prosentin miinusta pisteluvussa 11222. Pörssiä painoi alaspäin Nokian kurssi. Nokian hinta taipui ensin kuusi prosenttia, mutta korjaantui sitten 38 euron tasolle (n. 228 mk), mikä kuitenkin on 1,82 euroa eilistä matalampi. Nokian hintaa painavat teknologiajätti Lucentin antama tulosvaroitus sekä Motorolan osavuosikatsauksen maininta, että sen matkapuhelinten myynti on hidastunut. Nokian hinta on viime aikoina tullut reippaasti alaspäin, yksinomaan viikon aikana noin 11 prosenttia. Korkeimmillaan Nokia oli kesäkuussa, jolloin sitä vaihdettiin 65 euron (n. 390 mk) hinnalla. Portfolioindeksi, jossa Nokian painoarvo on kymmenen prosenttia oli heikentynyt 1,9 prosenttia.

Soneran osakkeen hinta oli tullut alaspäin kuusi prosenttia 24,30 euroon. Kokonaisvaihtoa kertyi heti ensimmäisen puolen tunnin aikana 160 miljoonaa euroa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.