Mainos

Pörssien jyrkkä alamäki jatkui

Tänään on nähty jyrkkä laskupäivä maailman pörsseissä ja markkinoilla tunnelmaa kuvattiin paniikiksi. Useat keskeiset pörssi-indeksit painuivat alimmilleen viiteen vuoteen, ja muutamissa maailman pörsseissä kauppa oli keskeytyksissä liian jyrkän kurssilaskun takia. Helsingin pörssissä päädyttiin reilun neljän prosentin laskuun.

Sijoittajat eivät nyt luota mihinkään. Markkinoilla hermoillaan, riittävätkö keskuspankkien ja hallitusten toimet pysäyttämään kriisin jatkuvan kärjistymisen.

Yksittäiset yritysuutiset eivät nyt paljon hetkauta, vaan maailman pörsseissä osakkeet painuvat lähes laidasta laitaan markkinatilanteen painamina. Finanssikriisin säikäyttämät sijoittajat suosivat kultaa ja muita "turvasatamasijoituksia". Tosin viime päivinä pörssien laskua on lietsonut erityisesti se, että useat pankit ja muut sijoittajat ajautuvat rahapulassaan rajuihin pakkomyynteihin.

Tokiossa pahin lasku vuosikymmeniin

Tokion pörssissä Nikkei-indeksi romahti perjantaina vajaat kymmenen prosenttia, mikä on suurin päiväpudotus sitten vuoden 1987 pörssiromahduksen. Talouskriisi on iskemässä voimalla Japaniinkin. Ensimmäinen uhri on henkivakuutusyhtiö Yamato Life. Tieto Yamaton kaatumisesta tuli täysin yllättäen, mikä herättää pelkoja kriisin nopeasta leviämisestä.

Euroopassa suuret pörssit olivat iltapäivällä seitsemän kahdeksan prosenttia miinuksella. Erityisen rajussa laskussa olivat pankkiosakkeet. Myös Yhdysvalloissa pörssit aukesivat perjantaina reippaaseen laskuun.

Myös Helsingin pörssin viikko päättyi miinukselle

Helsingin pörssikin peesasi perjantaina maailman suuria pörssejä ja oli reippaassa laskussa. Helsingin pörssi päätyi 4,2 prosentin laskuun. Osakkeiden kurssikehitystä seuraava pörssin hintaindeksi päätyi 5799 pisteeseen.

Nokian arvosta lähti vajaat 5 prosenttia. Osakekurssi laski 0,60 euroa 11,65 euroon. Vaihdetuimmista nousivat vain vakuutuskonserni Sampo ja hissivalmistaja Kone.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.