Mainos

Pörssi yhä laskusuunnassa

Alavireinen meno jatkui Helsingin pörssissä myös tänään. Kurssit laskivat ja hiljaista oli myös vaihto, jota kertyi päiväkaupan aikana vain 312 miljoonaa euroa.

Nokian osake halpeni puolisen prosenttia eli seitsemän senttiä 13,62 euroon, mihin tosin vaikutti osaltaan osakkeesta irronnut 0,28 euron osinko. Hex-indeksi painui 0,91 prosenttia 5177,64 pisteeseen ja portfolioindeksi oli 1,26 prosentin laskussa.

Orionin A- ja B-sarjan osakkeet halpenivat 7-9 prosenttia yhtiökokouksen kaadettua eilen hallituksen esityksen osakesarjojen yhdistämisestä. Laskijoitten listalle ylsi vaihteeksi myös Fortum, jonka kurssi putosi viitisen prosenttia. Nokian tavoin myös Orionin ja Fortumin kursseja verotti myös osingon irtoaminen.

Myös metsäyhtiöt olivat painuksissa. Niiden kurssit halpenivat keskimäärin puolisentoista prosenttia ja vaihdetuimpien listalla sekä Stora Enso että UPM-Kymmene tulivat alaspäin. Muista keskeisistä toimialoista metalliyhtiöiden kurssit olivat vajaan prosentin miinuksella, pankki- ja rahoitusalalla kurssit liikkuivat lähellä eilisiä lukemia.

Nousijoitten listan kärkitilaa piti edelleen matkapuhelinvalmistaja Benefon, joka kertoi saaneensa rahoituksensa järjestämiseen kilpailevan tarjouksen Libanonista. Toinen vaihtoehto on jo aiemmin julkisuuteen tullut NRJI International LLC. Ratkaisua odotellessa Benefonin kurssi parani tänään yli kymmenen prosenttia 0,71 euroon.

New Yorkissa kurssit lähtivät aluksi pieneen laskuun. Suomen aikaa kello 18 jälkeen sekä Dow Jones- että Nasdaq-indeksit olivat noin 0,2 prosenttia miinuksella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.