Mainos

Pörssi vajosi yli viiden prosentin laskuun Nokian imussa

Nokian osakkeen kolmisen viikkoa jatkunut nousuputki on tänään katkennut yhtiön esitettyä varovaisia arvioita ensi vuoden verkkomarkkinoiden kehityksestä.

Nokia ennakoi matkapuhelinmyynnin jatkuvan yhä vahvana, mutta markkinat tulkitsivat kuitenkin, että yhtiö on muuttanut aiempia arvioitaan varovaisemmaksi.

Kaiken kaikkiaan Nokialle kirjattiin tänään miinusta Helsingin pörssissä 7,7 prosenttia ja päätöshinnaksi tuli 18,44 euroa. Myös New Yorkin pörssissä Nokian hinta lähti selvään laskuun. Samalla maailman suurin matkapuhelinvalmistaja veti perässään joukon muita teknologiayhtiöitä ja Nokian alihankkijoita. Helsingissä laskijoita olivat mm. Eimo, Perlos ja Elcoteq.

Nokia-vetoisessa pörssissä päivän lasku osoitti Hex-indeksin mukaan 5,5 prosenttia ja pisteluvuksi kirjattiin 6563. Päivän kokonaisvaihto kipusi 1,1 miljardiin euroon.

Päivä oli selvästi laskuvoittoinen, sillä kaikki vaihtokärjen kymmenen osaketta päätyivät laskuun. Metsätoimialan keskimääräinen alamäki oli viisi prosenttia ja metalliteollisuuden 2,3.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.