Mainos

Pörssi reilut kaksi prosenttia miinukselle

Helsingin pörssi painui tänään yli kaksi prosenttia miinukselle. Hex-indeksi näytti päivän päätteeksi lukemaa 8362,40, mikä oli 2,2 prosenttia aamuisen lähtötason alapuolella.

Nokia painui päivän mittaan reilut neljä prosenttia 25,44 euroon. Pörssin toiseksi eniten vaihdettu oli eilen brittifuusiostaan ilmoittanut juomayhtiö Hartwall, jonka kurssi nousi vajaat neljä prosenttia eilisen 11 prosentin nousun jatkoksi.

Päivän tulostiedottajista Hackman nousi vajaat seitsemän prosenttia, kun taas Nokian Renkaat ja Raisio tyytyivät vain noin viiden prosentin nousuun.

Bioteknologiayhtiö Biohit laski tulostiedotuksensa jälkeen vajaat kahdeksan prosenttia. Suurimpien laskijoiden listalla näkyi monia aiemmin tällä viikolla tuloksensa julkistaneita IT-yhtiöitä. Esimerkiksi Benefon laski noin seitsemän prosenttia, PMJ Automec noin kuusi ja F Secure reilut viisi prosenttia.

Toimialoista metsä- ja metalliteollisuus olivat reilun prosentin plussalla, mutta Nokia veti tele- ja elektroniikkaosakkeet 3,8 prosenttia miinukselle.

Päinvastoin kuin Hex-indeksi, painorajoitettu portfolioindeksi nousi perjantaina 0,1 prosenttia 3132,62 pisteeseen.

Päivän kokonaisvaihto oli perjantaina vajaat 672 miljoonaa euroa, mistä Nokian osuus oli 330 miljoonaa ja Hartwallin vajaat 160 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.