Mainos

Pörssi: QPR:n avaus jäi alle merkintähinnan

Kaupankäynti ohjelmistotalo QPR Softwaren osakkeilla alkoi tänään Helsingin pörssissä. Ensimmäinen uusi tulokas pitkään aikaan avasi kurssilla 2,25 euroa, minkä jälkeen sillä on käyty kauppaa 2,20-2,48 eurolla.

Muutamaa minuuttia yli kello 12 hinta oli tasan avauskurssin verran eli 2,25 euroa. Pörssin pre-listalla noteerattu QPR esitti merkintähinnakseen 3,30 euroa, joten pörssissä perjantaina noteerattu hinta on tuntuvasti merkintähintaa alempi. Listautumisanti 3,30 eurolla epäonnistui, mutta yhtiö päätti siitä huolimatta pyrkiä pörssin NM-listalle.

QPR:n avaus oli vaisun päivän mielenkiintoisin tapahtuma. Hex-yleisindeksi oli lievässä 0,3 prosentin laskussa 8806,40 pisteessä. Portfolioindeksi oli vain 0,03 prosenttia miinuksella.

Nokia menetti arvostaan 0,51 prosenttia ja noteerattiin kurssiin 27,20 euroa. Sekä suhteellisten nousijoiden että laskijoiden listalla oli vaisua. Componenta johti nousijoiden listaa 3,26 prosentilla ja YIT laskijoiden listaa 6,06 prosentin pudotuksella. Vaihtoa kertyi uneliaasti 171,17 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.