Mainos

Pörssi päätyi pieneen laskuun

Helsingin pörssissä viikko on päätynyt pieneen laskuun, kun sijoittajat vetivät henkeä ja jäivät odottelemaan uutta sulateltavaa ensi viikon tulostiedoista.

Tänään Nokian hinnasta suli hieman päälle 2 prosenttia, mutta se oli luonnollista torstain vahvan nousun jälkeen. Ruotsalaisen kilpailijan Ericssonin tulostiedoilla ei yleensä katsottu olleen juuri vaikutusta Nokian hintaan, koska yhtiöt elävät nyt täysin erilaista elämää. Tosin oli niitäkin, jotka näkivät Ericssonin arvion heikosta alkuvuodesta väistämättä heittäneen synkkää varjoa myös Nokian päälle.

Nokian laskun myötä Helsingin pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava HEX-indeksi luisui 1,4 prosenttia 8395,59 pisteeseen. Painorajoitetun portfolioindeksin alamäki jäi vajaaseen 0,2 prosenttiin.

Paljon vaihdetuista yhtiöistä kymmenen eniten nousseen listalle kiilasi vain Pohjola. Yhtiön osakkeen hinta kallistui 3,3 prosenttia 23,40 euroon. Yhtiö ilmoitti julkistavansa strategiansa pääkohdat tuloksen julkistamisen yhteydessä helmikuun lopussa.

Myös metsäyhtiöille oli keskimäärin nousupäivä. UPM-Kymmenen hinta kohosi 38,55:een, mutta Stora Ensolla kauppa päättyi täsmälleen edellispäivän lukemiin eli 14 euroon. Sonera halpeni 0,7 prosenttia 5,89 euroon. Myös vaihto hyytyi eilisestä ja jäi hieman päälle 750 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.