Mainos

Pörssi päättyi nousuun

Helsingin pörssissä viileteltiin tänään selkeässä nousussa muun Euroopan tavoin.

Vaikka useat yritykset julkistivat alkuvuodelta viimevuotista heikompia tuloksia, niilläkin kauppaa tehtiin tiistain päätöshintoja korkeammalla.

Niin myös UPM-Kymmenellä, joka vihjasi myös henkilöstövähennysten olevan mahdollisia yhtiön hakiessa säästöjä. UPM-Kymmenen osake kallistui 3,4 prosenttia ja päätyi niukasti päälle 13 euron.

Sitäkin vauhdikkaammassa vedossa oli Stora Enso, jonka vaihdetumpi osake kallistui 6 prosenttia 9,65 euroon.

Nokialla varsinaisen pörssipäivän viimeiset kaupat lyötiin kiinni 15,41 eurolla, mikä oli 2,5 prosenttia tiistain päätöshintaa kauniimpi lukema.

Pörssin yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi vahvistui 2,2 prosenttia 5 643,94 pisteeseen. Painorajoitetun portfolioindeksin nousu jäi 1,8 prosenttiin.

Vaihdetuista yhtiöistä hienoista laskua kirjattiin edellispäivänä kallistuneille Nordealle, Metsolle ja TeliaSoneralle. Vaihtokymmeniköstä eniten halpeni Fortum. Vaihtoa kertyi 671,5 miljoonaa euroa.

Huhtamäki tahkosi pakkauksistaan voittoa selkeästi viimevuotista vähemmän, mutta antoi edelleen myönteisiä arvioita koko vuodesta. Sen myötä osake kallistui 9,01 euroon.

Tulosjulkaisijoista kirjattiin myös muiden muassa Koneelle, Instrulle ja Comptelille. Comptelin veto oli sen verran hyvää, että se ylsi eniten nousseiden listalle: osake kallistui 10,5 prosenttia 94 senttiin.

Tulosjulkistajista laskijoihin kuului Suominen. Myynti supistui ja tulos heikkeni.

Alkuillasta Suomen aikaan teknologiapörssi Nasdaq jatkoi 0,4 prosentin nousussa, mutta naapurissa New Yorkin pörssi oli hieman pakkaselle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.