Mainos

Pörssi päätti odottaviin tunnelmiin

Helsingin pörssi pyöri lähes yksinomaan Nokian vedolla, sillä 90 prosenttia kokonaisvaihdosta oli Nokiaa. Tosin tänään jäätiin reiluun kolmannekseen tiistain huimasta kolmen miljardin euron vaihtomäärästä. Vaihtoa kertyi 1,2 miljardia euroa, josta Nokian osuus oli 1,1 miljardia.

Ohjelmistoyhtiö Stonesoftin osakkeen hinta vajosi kaupankäynnin aikana 14,6 prosenttia yhtiön kerrottua, että se ei saavuta viime vuodelle asettamaansa myyntitavoiteta. Päivän lopuksi Stonesoftin osake toipui hieman ja päättyi 6,4 prosentin laskuun.

Päivän päätteeksi keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi näytti 1,3 prosentin laskua ja päätöspisteet olivat 11544. Kello 18.20 aikaan New Yorkin pörssissä Nokian osake oli vajaan kolmen prosentin laskussa ja pörssin Dow Jones -indeksi näytti 0,4 prosentin laskua. Teknologiapainotteinen Nasdaq-pörssi oli puolestaan toipunut kaupankäynnin alkuvaiheen laskusta ja näytti kahden prosentin vahvistumista.

Motorolaa odotetaan


Sijoittajat ryhtyivät odottamaan korvat höröllään, mitä kertoo maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Motorola. Yhtiö on jo varoittanut ennakkoon, että sen tulos putoaa selvästi vuotta aiemmasta.

Nokia järkytti markkinoita tiistaina esittämällä arvionsa matkapuhelinmyynnin kehityksestä ja yhtiön osake hiipui kaikkiaan 8,7 prosenttia. Keskiviikkona Nokian osakkeen hinta laski 1,5 prosenttia 40,40 euroon. Sijoittajia Atlantin kummallakin puolella jäytää myös huoli siitä, että viime vuoden lopulla yhä useammat amerikkalaisyritykset varoittivat tuloksensa jäävän odotuksista.

Nyt pohditaan, toimiiko Motorola yleisen syöksylaskun liikkeellelaukaisijana. Yhtiö on aiemmin ilmoittanut, että se kertoo neljännen vuosineljänneksen lukunsa New Yorkin osakemarkkinoiden sulkeuduttua eli kello 23 jälkeen Suomen aikaa. Helsingissä keskeiset indeksit liukuivat hallitusti koko päivän.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.