Mainos

Pörssi nousi metsäosakkeilla

Nokian kolmannen vuosineljänneksen väliraportti ei heiluttanut Helsingin pörssiä tiistaina samalla tavalla kuin tavallisesti on tapahtunut yhtiön kertoessa tulosnäkymistään.

Vaikutukset jäivät itse asiassa erittäin vaisuiksi, sillä sen enempää Nokian kurssi kuin indeksitkään eivät heiluneet prosenttiyksikön vertaakaan.

Nokia päätyi 14,09 euroon, mikä oli 0,49 prosenttia maanantain päätöstason alapuolella. Hex-yleisindeksi jopa nousi 0,34 prosenttia 5569,67 pisteeseen. Hex aloitti päivän nousulla, putosi Nokian tiedotteen jälkeen puolilta päivin, mutta elpyi uudelleen iltapäivällä.

Yleisindeksiä nosti se, että Nokiaa ja Elisaa lukuunottamatta kaikki vaihdetuimpien listan yritykset paransivat kurssiaan. M-realin B-osake eteni peräti 6,00 prosenttia ja UPM-Kymmene sekä Sonera 3,57 ja 3,45 prosenttia, millä kaikki kolme ylsivät myös suhteellisten nousijoiden kymmenen kärjessä -listalle. Myös Pohjola oli hyvässä vedossa 6,85 prosentin nousulla.

Laskijalistalla oli pienempiä ja vähemmän vaihdettuja yrityksiä, kärjessä Solteq 8,82 prosentin miinuksella. Suuryritysten nousuvirettä kuvaa se, että Nokian painosta puhdistettu portfolioindeksi nousi 0,97 prosenttia eli selvästi yleisindeksiä enemmän.

Nokia-päivä toi Helsingin pörssiin vaihtoa 768,21 miljoonaa euroa eli selvästi viime aikojen lukuja enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.