Mainos

Pörssi laskutunnelmissa

Helsingin pörssi oli tänään alavireessä Nokian vetämänä. Eilinen nousu tyrehtyi myös muualla Euroopassa, kun markkinoilla ollaan kahden vaiheilla, miten sotauutisiin tulisi suhtautua. Wall Street avautui laskuun, ja syyksi arvioidaan se, että sijoittajat suuntaavat katseensa jo Irakin sodan jälkeiseen aikaan. Huolenaiheeksi nousevat taas analyytikkojen mukaan itse talous sekä huonot kasvunäkymät teollistuneissa maissa ja erityisesti Yhdysvalloissa.

Kaupankäynti Helsingissä päättyi 2,8 prosentin laskussa. Hex-yleisindeksi oli pisteluvussa 5304,84. Nokia-rajoitettu portfolioindeksi puolestaan oli pisteluvussa 1176,15 ja 1,26 prosentin laskussa. Vaihtoa pörssissä kertyi tiistaina 428,73 miljoonaa euroa.

Nokian osake tippui 4,3 prosenttia ja maksoi päivän päätteeksi 14,11 euroa. Analyytikkojen mukaan Nokiaan vaikutti mutkan kautta tieto yhden sen alihankkijan, mikrosiruyhtiö RF Micro Devicen tulosvaroituksesta. Yksittäisistä toimialoista eniten oli Helsingissä laskussa tele- ja elektroniikka-ala, 3,98 prosenttia.

Kemiran kerrottua alkuvuoden tuloksensa olevan odotettua heikompi lannoiteyksikössä yhtiön osake putosi 2,7 prosenttia hintaan 6,17 euroa. Metsäyhtiöistä Stora Enso oli miinuksella 2,8 prosenttia 8,80 eurossa ja UPM-Kymmene 0,4 prosentin laskussa 12,25 eurossa. Niiden laskuun saattoi vaikuttaa pohjoisamerikkalainen kilpailijan MeadWestvacon ilmoitus vaisuista tulosnäkymistä.

Metsäteollisuuden yleinen lasku oli 0,8 prosenttia. Muista toimialoista metalli- ja konepajateollisuus putosi 1,25 prosenttia. Vakuutusalan lasku oli 0,41 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.