Mainos

Pörssi laskutunnelmissa

Helsingin pörssissä Nokian kurssi kääntyi Motorolan iltapäivän puhelinkonferenssin jälkeen laskuun ja veti samalla koko pörssin miinukselle. Motorola sanoi vahvistaneensa asemiaan niin Yhdysvalloissa kuin Kiinassa, mikä ei välttämättä ole Nokian kannalta hyvä uutinen. Nokia julkistaa omat tulostietonsa huomenna.
Tänään Nokian osake halpeni Helsingissä runsaan prosentin 13,77 euroon.

Hex-indeksi laski 0,44 prosenttia 5256,56 pisteeseen. Portfolioindeksi pysyi 0,19 prosenttia plussan puolella ja vaihtoa kertyi viime aikojen keskimääräiseen tahtiin nähden ihan kohtuullisesti, noin 532 miljoonaa euroa.

Paljon vaihdetuista yhtiöistä metsäyhtiöiden kurssit olivat keskimäärin lähes kahden prosentin nousussa. Parhaiten pärjäsi Stora Enso, jonka vaihdetumpi R-osake kallistui melkein kolme ja A-osake lähes viisi prosenttia.

Pankki- ja rahoitussektorilla kurssit nousivat vain 0,6 prosenttia, vaikka Skandian värikkäät käänteet virittelivät markkinoilla monenlaista spekulaatiota Sammon aikeista ruotsalaisyhtiön suhteen. Sammon kurssi parani hitusen 6,50 euroon.

Metalliyhtiöiden kurssit tulivat keskimäärin yli kaksi prosenttia alaspäin. Metso halpeni melkein seitsemän prosenttia 9,33 euroon, mutta se johtui lähinnä osingon irtoamisesta.

Benefonin rahoitusongelmiin ei löytynyt ratkaisua tänäänkään, mutta kurssi oli vaihteeksi nousussa. Benefonin osakkeesta maksettiin 0,50 senttiä, mikä oli kolmanneksen edellistä 0,39 sentin päätöskurssia parempi hinta.

New Yorkissa Dow Jones -indeksi oli illalla melkein prosentin laskussa, mutta Nasdaq-indeksi yli prosentin nousussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.