Mainos

Pörssi lähetti yhtiöille muistutuksen

Helsingin arvopaperipörssi lähetti tänään yhtiöilleen paimenkirjeen, jossa se toivoo parempaa kuria tulostietojen julkistamisessa. Pörssi on huolissaan maineestaan, koska lyhyen ajan sisällä jo kahden yhtiön tiedot ovat päässeet julkisuuteen ennen aikojaan.

Pörssistä todetaan, että listatun yhtiön on julkistettava osavuosikatsaus toimittamalla pörssitiedote samanaikaisesti pörssille ja keskeisille tiedotusvälineille.

Painetun osavuosikatsauksen jakelu voidaan aloittaa aikaisintaan samanaikaisesti, kun osavuosikatsaus julkistetaan pörssitiedotteena telekopiona tai internetin välityksellä.

Helsingin pörssin pörssiyhtiöille sekä OTC- ja meklarilistan yhtiöille lähettämässä paimenkirjeessä todetaan, etteivät listatut yhtiöt saa ennen pörssitiedotteen julkistamista antaa tai julkaista tiedonantovelvollisuuden piiriin kuuluvaa tietoa muulla tavoin. Julkistamiseen saakka tieto on sisäpiiritietoa.

Tänään osavuosikatsausten markkinavaikutuksista tohtoriksi väitelleen tutkija Hannu Schadewitzin mukaan samanaikaisuus on tärkeää yhtiön uskottavuuden kannalta.
-Ennenaikainen tietojen julkistaminen häiritsee markkinoiden toimintaa ja voi aiheuttaa epävarmuutta ao. yrityksen tiedotuspolitiikkaan liittyen, kertoi Schadewitz MTV3:n uutisille.

Pörssin antamien ohjeiden taustalla on UPM-Kymmenen ja Stockmannin osavuosikatsausten lipsahtaminen ennen aikojaan julkisuuteen. Painetut osavuosikatsaukset ehtivät postin välityksellä ainakin joillekin tiedotusvälineille ennen virallista julkistamista.
(STT-MTV3/Teijo Valtanen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.