Mainos

Pörssi kolisteli alaspäin

Pörssi kolisteli reippaasti alaspäin viikon toisena kauppapäivänä tiistaina. Yleisindeksi painui 3,24 prosenttia alaspäin ja päätyi lukemaan 5221. Nokia laski vielä enemmän ja osake päätyi kurssiin 9,37, missä oli 4,58 prosenttia laskua edellispäivästä.

Reipasta alamäkeä lasketteli myös tuloksensa julkistanut Nordea, jonka osake laski lähes kuusi prosenttia päätyen 4,65 euroon. Nordea kertoi myös aikovansa järjestää osakeannin. Muita päivän laskijoita olivat Pohjola, Rautaruukki, Wärtsilä, Outotec ja Metso.

Mediakonserni Sanoma oli myös päivän tulosjulkistajien joukossa. Tappiolle vuoden lopulla kääntynyt tulos ei sijoittajia pahemmin säikyttänyt, vaan kurssi päätyi lähes prosentin nousun jälkeen 9,63 euroon.

Niin ikään tuloksensa julkistanut Uponor ponnahti ylöspäin yli 3 prosenttia päätyen 8,80 euroon. Yhtiön tappio loppuvuodesta oli odotuksia syvempi, mutta kaavailtu osinko ilahdutti.

Maisema oli yhtä harmaa myös Euroopan suurissa pörsseissä. Alaspäin mentiin niin Lontoon, Pariisin kuin Frankfurtin markkinoilla. Tunnelmia hyydytti epävarmuus Yhdysvaltojen pankkitukipaketista, joka lähetti kaupankäynnin alkaessa myös amerikkalaiset pörssit alamäkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.