Mainos

Pörssi kahden prosentin nousuun

Osakekauppa Helsingin pörssissä piristyi tänään. Päivän päätteeksi keskimääräistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi pinnisti kahden prosentin nousuun. Eilen indeksi vajosi viisi prosenttia. Markkinoilla kuitenkin arvuuteltiin, että nousukiito jää lyhyeksi.

Pörssiin tuli uutta säpinää myöhään iltapäivällä, kun salolainen matkapuhelinvalmistaja Benefon oli tiedottanut, että sijoitusyhtiö NRJ International vetäytyy merkintäsitoumuksestaan ja suunnatun osakeannin pääsijoittajaksi nousee libanonilainen liikemies Philippe Frangie'. Uutinen sysäsi ensin Benefonin osakkeen yli 20 prosentin syöksyyn, mutta kaupankäynnin päätteeksi kurssi näytti 7,7 prosentin laskua ja osaketta vaihdettiin 0,60 euron hintaan.

Päivän myönteinen yllättäjä oli Marimekko, joka kertoi tuotteidensa kysynnän jatkuvan vilkkaana. Yhtiön mukaan sen myynti on parantunut vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 20 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Hyvästä alkuvuodesta huolimatta Marimekko pitää ennallaan arvionsa, että koko vuoden aikana myyntiä karttuu kymmenen prosenttia viimevuotista enemmän. Marimekon osakkeen hinta vahvistui tiistaina lähes kuusi prosenttia 15,90 euroon.

Päiväkaupan päätteeksi kokonaisvaihtoa kertyi 353 miljoonaa euroa, josta Nokian osuus oli 230 miljoonaa. Nokian hinta koheni 3,2 prosenttia 13,07 euroon. Myös New Yorkin osakemarkkinat avautuivat loivaan nousuun, niin Dow Jones kuin Nasdaq-indeksikin olivat vajaan prosentin plussalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.