Mainos

Pörssi kääntyi nousuun

Helsingin pörssi kääntyi muiden Euroopan pörssien tapaan vaihteeksi selvään nousuun.

Nousua johti Nokia, jonka kurssi vahvistui peräti 5,5 prosenttia 13,16 euroon.

Yleistä hintakehitystä kuvaava Hex-indeksi nousi Nokian vetämänä 2,68 prosenttia 5142,92 pisteeseen, mutta Nokian painoarvosta rajoitettu portfolioindeksi ylsi vain 0,51 prosenttia plussalle. Vaihtoa kertyi noin 645 miljoonaa euroa.

Euroopan pörssien nousukäännettä selitettiin sillä, että saksalaisten yritysten luottamusta osoittava Ifo-indeksi laski syyskuussa hieman odotettua vähemmän. Nokian nousua tukivat myös alaan likeisesti liittyvien yhtiöiden hyvät uutiset sekä New Yorkin pörssien myönteinen avaus.

Syvimmän laskun Helsingissä kuittasi Wärtsilä, joka varoitti tuloksensa jäävän ennakoitua heikommaksi ja kertoi väen vähentämisestä Imatra Steelissä. Sekä Wärtsilän A- että B-osakkeet olivat noin 12 prosentin laskussa. Nousijoitten listan kärkipäässä oli lähinnä pienempiä teknologiayhtiöitä.

Sen enempää Soneran kuin Telian kurssi ei kärsinyt lehtitiedoista, joiden mukaan eräs pankkiiriliike on hieman alentanut arviotaan niiden fuusion toteutumisen todennäköisyydestä. Sonera petrasi Helsingissä melkein prosentin ja Telia oli Tukholmassa yli kolmen prosentin nousussa.

Keskeisistä toimialoista sekä metsä- että metalliyhtiöiden kurssit olivat Helsingissä runsaan prosentin laskussa. Metsäyhtiöistä eniten eli yli viisi prosenttia laski Metsä Tissue. Pankki- ja rahoitussektorilla kurssit sen sijaan paranivat keskimäärin lähes kaksi prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.