Mainos

Pörssi haki suuntaa

Helsingin pörssissä ei tiistaina ollut selvää suuntaa. Nokia oli pienessä nousussa, mutta metsäyhtiöt keskimäärin melkein kolmen prosentin alamäessä. Kun Nokiankin vauhti iltaa kohti hieman hiipui, nollan tuntumassa pyörinyt Hex-indeksi tipahti lopulta 0,13 prosenttia miinukselle 5656,23 pisteeseen. Nokian päätöskurssi 14,09 euroa oli tasan puoli prosenttia eilistä parempi. Portfolioindeksi laski 0,49 prosenttia ja vaihtoa kertyi päiväkaupan aikana maltillisesti 513 miljoonaa euroa.

Metsäyhtiöistä Stora Enso kertoi vähentävänsä väkeä Anjalankoskella ja yhtiön R-osake halpeni yli kolme prosenttia 10,65 euroon. Myös UPM-Kymmene laski 2,5 prosenttia 32,55 euroon. Emoyhtiö M-realin omistukseen siirtyvän Metsä Tissuen osakkeet kävivät kaupaksi samaan 12,30 euron kappalehintaan millä metsäyhtiö SCA maanantaina myi M-realille oman osuutensa yhtiöstä.

Muista keskeisistä toimialoista metalliyhtiöiden kurssit olivat keskimäärin vajaan prosentin nousussa, pankki- ja rahoitussektori yhtä suuressa laskussa. Sekä nousijoiden että laskijoitten listan kärkipäässä oli lähinnä pienempiä teknologiayhtiöitä.

Nousijoiden listan kärkipäässä melkein seitsemän prosenttia 0,63 euroon kallistui tietoturvayhtiö Stonesoft, joka kertoi toimittavansa palomuuriratkaisun IBM:n suurtietokoneisiin. Perlos kertoi juuri ennen pörssipäivän alkua, ettei se ostakaan kiinalaista Acea. Se ei lopulta juuri heilauttanut yhtiön kurssia, joka päätyi vain vajaan prosentin entistä alempaan 5,35 euron hintaan. Osaketta kuitenkin vaihtui vilkkaasti, kymmenenneksi eniten.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.