Porsaanleike & limettivoi

Porsaanleike

  • 500 g porsaan ulkofileetä
  • n. 2 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 munaa
  • tilkka kylmää vettä
  • n. 2 dl korppujauhoja
  • suolaa ja valkopippuria
  • rypsiöljyä paistamiseen

Poista ulkofileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa neljä pihviä ja nuiji ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Riko munat lautaselle ja sekoita mukaan hieman vettä. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kypsäksi pannulla kuumassa rypsiöljyssä noin 2 min. per puoli.

Limettivoi

  • 300 g voita
  • 2 limettiä
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • persiljaa

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Hienonna valkosipulinkynsi mukaan. Raasta voin joukkoon limetin kuoret ja purista mukaan mehu. Hienonna persilja ja lisää mukaan. Vatkaa maustevoi kevyeksi vaahdoksi. Pyöritä kelmun tai folion avulla pötköksi ja laita kylmään jähmettymään. Leikkaa voista nappi leikkeiden päälle. Tämä maustevoi sopii myös mainiosti paistetuille ja grillatuille kalaruoille.

Lue myös:

    Uusimmat