Mainos

Poroshenko ryöpytti Venäjän johtoa: Älkää tyrkyttäkö täällä Kreml-propagandaanne

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ryöpytti kiivaasti Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia ja pääministeri Dmitri Medvedeviä Münchenin turvallisuuskokouksessa.

Poroshenko reagoi voimakkaasi Medvedevin puheisiin, joiden mukaan Eurooppa on liukunut uuteen kylmään sotaan. Jyrkimmät kommenttinsa Poroshenko antoi tapaamisessaan Euroopan parlamentin puheenjohtajan Martin Schultzin kanssa.

Münchenin kansainvälinen turvallisuuskonferenssi 12.-14.2.2016

Münchenin konferenssiin osallistuu noin 600 kansainvälisen politiikan toimijaa ja asiantuntijaa.

Keskustelunaiheina ovat erityisesti lännen ja Venäjän vastakkainasettelu ja Syyrian tilanne.

Presidentti Sauli Niinistö osallistui tänään konferenssin Presidenttipaneeliin.

Paneelin tallenteen voi katsoa konferenssin virallisilta verkkosivuilta. Tallenne toimii MTV.fi:ssä Google Chrome -selaimella.

– Herra Putin, herra Lavrov, herra Medvedev, tämä on teidän aggressiotanne Ukrainaa kohtaan. Emme anna teille pientäkään mahdollisuutta tyrkyttää täällä propagandaamme, Kreml-propagandaanne, joka myrkyttää Euroopan mieliä, Poroshenko jyrisi.

– Ainoa, mitä teidän tulee tehdä, on vetää joukkonne Ukrainasta, Donbassista ja Krimiltä, palauttaa Ukrainan valvontaan Ukrainan puoleinen raja, vapauttaa panttivangit ja näin mitään jännitettä tai sotaa alueellamme ei enää ole. Tämä on teidän vastuullanne.

Puheenjohtaja Martin Schultz puolestaan pyrki rauhoittamaan keskustelua ja suuntaamaan sen takaisin Syyria-kysymykseen. Hän kuitenkin totesi, että kylmästä sodasta ei pitäisi puhua.

– Meidän pitäisi käyttää kaikki kansainväliset kontaktimme välttääksemme yhteenotot eikä puhua kylmästä sodasta. Vetoan kaikkiin osallisiin, erityisesti Syyrian osalta, että ratkaisu löytyisi neuvottelupöydässä ilman ylimääräisiä provokaatioita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.