Mainos

Porokyytiä EU-ministereille

EU-maiden ulkoministerit perheineen nauttivat viikonloppuna Saariselällä poroajelusta, moottorikelkkailusta, hiihdosta ja muista Suomen talven riemuista. Epävirallista tapaamista isännöi ulkoministeri Alexander Stubb (kok.). Seurue aloittaa yhteisen viikonlopun tänä iltana illallisella paikallisella porotilalla.

Saariselälle saapuvat EU:n ulkoministeri Catherine Ashton sekä Ranskan, Italian, Espanjan, Ruotsin ja Viron ulkoministerit puolisoidensa ja lastensa kanssa. Mukana on myös EU:n jäseneksi pyrkivän Turkin ministeri.

Mukavan yhdessäolon lisäksi ohjelmassa on ministereiden tapaaminen, jonka aiheeksi on sovittu EU:n rooli globaalissa maailmassa sekä EU:n suhde sen lähialueisiin. Vahvasti esille nousee varmasti myös tämän hetken kuuma kysymys eli EU:n ulkosuhdehallinnon perustaminen.

Suomi lobbaa itselleen huippupaikkoja

Saariselän lumiset maisemat ovat loistava tilaisuus muistuttaa EU:n uutta ulkoministeriä Catherine Ashtonia siitä, miten paljon päteviä ihmisiä Suomesta löytyisi EU-virkoihin. Ashton rakentaa EU:lle parhaillaan uutta ulkosuhdehallintoa, johon on tulossa kaikkiaan noin 3 000 työpaikkaa. Etenkin päälliköiden paikoista käy jo kova taisto. Suomi haluaisi kaksi suurlähettilään paikkaa sekä 15 - 30 muuta tehtävää.

Ulkoministeri Alexander Stubb on osoittanut useasti tukeaan Ashtonille, jota on rökitetty armotta tämän kolme kuukautta kestäneen toimikauden aikana. Saariselän tapaaminen antaa tähän jälleen tilaisuuden. Se ei ainakaan huononna Suomen mahdollisuuksia saada omiaan näkyville paikoille Ashtonin alaisuuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.