Mainos

Pornovirus kiristää uhrejaan - Julkaisee netinkäytön historiatiedot

Uusi haittaohjelma tarttuu tiedostonjakosivujen kautta. Haittaohjelma julkaisee käyttäjän netinkäytön historiatiedot ja alkaa sitten vaatia maksua tietojen poistamiseksi.

Japanilainen troijalainen virus asentaa itsensä uhrien PC-koneelle suositulta Winni-tiedostojenjakopalvelulta, jota käyttävät miljoonat ihmiset, kertoo Britannian yleisradio BBC teknologiasivullaan

Uhka kohdistuu sellaisiin käyttäjiin, jotka lataavat laittomia kopioita peleistä, jotka kuuluvat Hentai-genreen.

Yomiuri-verkkosivun mukaan 5500 ihmisen kerrotaan saaneen kyseisen "Kenzero" kiristäjä-viruksen koneelleen. Tietoturvayhtiö Trend Micro tutkii parhaillaan tilannetta Japanissa.

Virus naamioituu pelin latausnäkymäksi ja se pyytää tietokoneen omistajan henkilökohtaisia tietoja. Tämän jälkeen se ottaa kuvakaappauksia käyttäjän verkkohistoriasta ja julkaisee ne verkossa. Tämän jälkeen virus vaatii 10 punnan luottokorttimaksua "tekijänoikeuslain rikkomisen sovittamiseksi" ja omien selaustietojen poistamiseksi verkosta.

Tiedot julkaistaan Romancing Inc -nimellä kulkevan yhtiön sivuilla, joka on rekisteröity kuvitteelliselle henkilölle nimeltään Shoen Overns.

- Olemme nähnet tämän nimen Zeus ja Koobface -troijalaisten yhteydessä. Se on rikollinen ryhmä, joka on jatkuvasti osallistunut tämäntyyppiseen toimintaan, kertoo Rik Ferguson Trend Micro -tietoturvayhtiöstä.

Lue myös uutinen Euroopassa pyörineestä vastaavanlaisesta kiristäjäviruksesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.