Porkkanaa kehiin! Kreikka maksaa nuorille 150 euroa koronarokotteen ottamisesta

Kreikka avaa tiukkoja koronasulkuja – turistien saapumiseen valmistaudutaan jo kuumeisesti 2:04
Kreikka avasi tiukkoja koronasulkuja viime huhtikuussa.

Kreikka on luvannut maksaa nuorille aikuisille 150 euroa, mikäli he ottavat koronarokotteen, kertoo uutistoimisto AP.

Maan pääministeri Kyriákos Mitsotákis sanoi, että 15. heinäkuuta alkaen kaikki Kreikan kansalaiset, jotka ovat alle 26-vuotiaita, ovat oikeutettuja rahalliseen korvaukseen saatuaan ensimmäisen koronarokotteensa. 

– Toivomme, että nuoret tarttuvat tähän tilaisuuteen. Valtio kiittää teitä vastuullisesta toiminnasta ja sen tekemisestä, mitä olisitte varmasti muutenkin tehneet, Mitsotákis viittasi koronarokotteen ottamiseen. 

Voimakkaasti turismista riippuvainen Kreikka etsii keinoja avata rajansa uudelleen ja nostaa taloutensa parempaan jamaaan. 

Rahat voi käyttää matkustamiseen

Koronarokoterahat saa digitaalisena korttina, jonka voi käyttää matkailu- tai viihdealaan. Kortti käy esimerkiksi lento- tai junalippujen ostamiseen, auton vuokraamiseen, elokuviin, teattereihin tai muihin kulttuuritapahtumiin. 

Kreikan hallituksen virkamiesten mukaan rokotustodistuksen haltijoille myönnetään lisävapauksia, mutta tarkemmista yksityiskohdista ei vielä ole tietoa. 

Noin 100 000 kreikkalaista rokotetaan päivittäin. Koko aikuisväestöstä noin 35 prosenttia on tähän mennessä saanut koronarokotteen, ja kesäkuun loppuun mennessä luku on hallituksen arvion mukaan 48 prosenttia. Ongelmana on kuitenkin tiettyjen ikäryhmien haluttomuus ottaa koronarokote, ja Kreikan hallitus toivookin palkkion avulla saavansa ainakin nuoret koronapiikille mahdollisimman pian.

Lue myös:

    Uusimmat