Porkkana-ruisrieskat juureen

Juuresta valmistetut porkkana-ruisrieskat ovat maukas syysaamujen ja -iltojen herkku.

Valmista rieskaan makua antava juuritaikina sekoittamalla kylmiin nesteisiin hiiva, jauhot ja hunaja.Anna käydä huoneenlämmössä (ei siis erikseen lämpimässä kohotuspaikassa), maku muodostuu kylmään juureen rauhassa. Saman voi tehdä myös täysjyväjauhoilla (=graham).

Juuritaikina:

1 dl rasvatonta Gefilus-piimää
1 dl vettä
2 tl hiivaa
1½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
1rkl hunajaa

lisäksi:
2 dl porkkanaraastetta
1 tl mineraalisuolaa
1 dl Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
1½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
Pinnalle: Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita

Valmista taikinajuuri sekoittamalla kylmään piimä-vesiseokseen hiiva, jauhot ja juokseva tai sulatettu hunaja. Anna sen tekeytyä (käydä) huoneenlämmössä 1 vrk. Lisää sen jälkeen loput aineet ja ota taikinasta isolla lusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille, painele mataliksi leipäsiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min, kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti heti kuumana voin/juuston ja paprikan/kurkun kanssa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat