Porkkana-fetajuustopiirakka

Suolainen fetajuusto ja makea porkkana sopivat loistavasti yhteen. Moni on ihastunut tähän kevyeen ja mehevään piirakkaan! Voit tehdä pohja itse tai käyttää piirakkaan valmista kevyttä piirakkataikinaa.

Porkkana-fetajuustopiirakka

  • 2 dl pikakaurahiutaleita
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 200 g maitorahkaa (1 tlk)
  • 75 g voi- tai margariinisulaa
  • 1 muna
  • Täyte:
  • 2-3 porkkanaa raasteena (n. 250 g)
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 rkl rakuunaa
  • 200 g kevyttä feta-, salaatti- tai vastaavaa juustoa kuutioina
  • 1 tlk kermaviiliä tai kevyt hapankermaa (fraiche)
  • 1 kananmuna

Pohja: Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää rahka, sula rasva ja muna, sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kypsymään 200-asteisen uunin keskitasolle 15 min.

Täyte: Valmista pohjan esikypsyessä täyte kuullottamalla porkkanaraaste ja sipuli paistinpannulla tai kasarissa. Lisää siihen hunaja, suola ja rakuuna. Anna seoksen pehmentyä hetki. Ota seos pois hellalta, anna hetki jäähtyä ja sekoita joukkoon loput täytteen aineet. Kaada täyte puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä 15-25 min, kunnes täyte on hyytynyt ja kauniin värinen. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan laakeus.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat