Mainos

Porkkalan eteläpuolelle öljyä laivasta

Päästössä vastuussa olleen laivan kapteeni tavoitettiin tuoreeltaan. Ketään ei pidätetty, vaan alus päästettiin jatkamaan matkaansa normaalisti. Poliisi on aloittanut rikostutkinnan.

Brittiläisen yhtiön omistama alus on laskenut öljyä Suomenlahteen Porkkalan eteläpuolelle. Öljyä valui Länsi-Suomen merivartioston arvion mukaan mereen enintään 2500 litraa. Päästö on keskellä Suomenlahtea, noin kahdeksan meripeninkulman eli 15 kilometrin päässä uloimmista saarista.

Öljypäästön havaitsi puolenpäivän paikkeilla rajavartiolaitoksen valvontakone normaalilla lennollaan. Reval-nimisen aluksen kapteeni tavoitettiin saman tien. Mukavuuslipun alle rekisteröidyn aluksen omistaa brittiläinen yhtiö ja laivanisäntänä on virolainen yhtiö.

Turun poliisi on aloittanut tapauksen rikostutkinnan. Ketään ei ole pidätetty, vaan alus päästettiin jatkamaan matkaansa normaalisti.

Merivartiosto arvioi lentovalvonnan perusteella, että öljytorjuntatoimiin ei ole aihetta. Öljy on levinnyt ohueksi kalvoksi laajalle alueelle ja se on haihtumassa nopeasti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.