Mainos

Porjois-Korea uhkaa Japania vastatoimilla

Pohjois-Korea uhkaa Japania vastatoimilla, koska Japani syyttää maata osallisuudesta viime lauantaina Japanin aluevesillä upotettuun alukseen, jota epäillään vakoilulaivaksi.

Japanin rannikkovartiosto jahtaa tuntematonta alusta maan aluevesillä.

Pohjois-Korea varoittaa Japania vastatoimista, koska se on Pohjois-Korean mukaan perusteettomasti yhdistänyt maan vakoilulaivaksi epäiltyyn alukseen, joka upotettiin viime lauantaina Japanin aluevesillä.

Pohjois-Korean ulkoministeriön virkamies syyttää Japania "anteeksiantamattomasta mustamaalauskampanjasta" Pohjois-Koreaa vastaan, ja kielsi maalla olevan mitään tekemistä välikohtauksen kanssa.

-Pohjois-Korea ryhtyy asianmukaisiin vastatoimenpiteisiin, jotka riippuvat Japanin suhtautumisesta tapaukseen tulevaisuudessa, ministeriön edustaja lisäsi.

Japanin rannikkovartiosto ampui lauantaina upoksiin tunnistamattoman aluksen, joka ei totellut pysähtymiskehotusta eikä varoituslaukauksia vaan pyrki pakoon kohti Kiinaa. Alukselta myös tulitettiin rannikkovartioston alusta. Japani epäileekin, että alus oli Japanin aluevesillä vakoilemassa tai se kuljetti huumeita.

Aluksella oli arviolta 15 hengen miehistö, joista kahden ruumiit on löydetty merestä. Japani suunnittelee hylyn nostamista aluksen alkuperän selvittämiseksi.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.