Mainos

Porissa vääriä tonnin seteleitä

Pori seudulla on liikkunut kevään ja alkukesän aikana vääriä tuhannen markan seteleitä. Näitä suhteellisen taitavasti väärennettyjä seteleitä on löydetty kymmenkunta. Väärät setelit muistuttavat huomattavasti aitoja rahoja, mutta seteleistä puuttuu vesileima ja tarkastuslanka.

Lisäksi hologrammi on tarramainen eikä siinä ole setelin nimellisarvoa osoittavaa lukua 1000. Tutkinnanjohtaja, komisario Erik Salonsaari kertoo, että useita setelien levittäjiä on saatu kiinni. Alkulähdettä eli seteleiden painopaikkaa ei ole kuitenkaan vielä paljastettu. Hän korostaa, että väärät rahat eivät ole välttämättä nimenomaan Poriin liittyvä ilmiö. Niitä tavattiin viime kesänäkin Etelä-Suomessa, myös Porissa.

Salonsaari muistuttaa, että 15. päivä heinäkuuta alkaa Pori Jazz. Silloin varsinkin kaupan alalla työskenteleviltä kaivataan erityistä tarkkaavaisuutta, sillä vilkkaissa oloissa väärää rahaa on helppo tarjota.

-Väärän rahan levittäminen uudelleen tietoisena siitä, että kyseessä on väärennys, on rikos. Siitä voi seurata jopa vankeutta, komisario muistuttaa.
-Epäilyttävissä tapauksissa pitää aina ottaa yhteyttä lähimpään poliisiin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.