Mainos

Porissa rakennetaan evakuointileiriä

17:10

Porilaiset ovat eilisestä asti saaneet kummastella, mitä on tapahtunut yhdelle kaupungin keskusta-aukioista.

Liisantorille on noussut kymmeniä telttoja parissa päivässä. Asialla on Suomen Punainen Risti, joka rakentaa paikalle evakuointileiriä osaksi MTV3:n ja Porin kaupungin SuomiAreena-tapahtumaa.

- Tänne tulee majoitustelttoja, ruokailutelttoja ja vedenpuhdistuspiste eli aivan kuten oikeallakin evakuointileirillä, kuvailee tapahtumakoordinaattori Tiina Jakonen SPR:stä.

Paikalla on jo nyt kymmeniä vapaaehtoisia leiriä rakentamassa. Keskiviikosta lähtien yhteensä sadassa teltassa majoittuu jopa 300 ihmistä yössä.

- Me haluamme tällä antaa ihmisille edes pienen kokemuksen siitä, millaista elämä pakolaisleirillä voisi olla. Ja totta kai voimme samalla tarjota myös erikoisen kokemuksen Porin kesäyössä, Jakonen selittää.

Yöpyjät ovat pääasiassa SPR:n omaa väkeä, mutta myös esimerkiksi Porin kaupunginvaltuuston jäseniä sekä muutamia Pori Jazzien vieraita on varannut oman telttapaikkansa.

Luksustelttailua verrattuna oikeisiin leireihin

Vaikka Porin leiri pyritään pystyttämään kuin oikea evakuointi- tai pakolaisleiri, on elämä siellä kuitenkin luksusta verrattuna oikeisiin pakolaisleireihin.

- Meillä esimerkiksi nukutaan sängyissä, joita käytetään normaalisti leirisairaaloissa. Yleensä pakolaisleireissä perheet majoittuvat lattialla, kertoo Tiina Jakonen.

Yhteen telttaan majoitetaan neljä henkilöä, vaikka teltat on tarkoitettu 6-8 ihmiselle. Lisäksi Porin telttailijoille on käytössä lämmin suihku viereisen koulun tiloissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.