Mainos

Porin vaalirahailmoitusten katoamisesta tutkintapyyntö

Porin viime kunnallisvaalien rahoitusilmoituksien katoaminen on poikinut tutkintapyynnön poliisille. Porin kaupunginhallitus päätti asiasta eilen kokouksessaan.

Porin keskusvaalilautakunta sai kunnallisvaalikampanjoiden rahoitusilmoitukset normaalisti vaalien jälkeen. Lautakunta esitteli ne medialle joulukuun 2004 lopussa. Kun Porin Sanomien päätoimittaja penäsi ilmoituksia käyttöönsä viime vuonna, selvisi että paperit olivat lainassa. Lainaajaa ei kukaan muistanut.

Porin ilmoituskohu pulpahti taas pintaan valtakunnallisen vaalirahoituskeskustelun takia. Ilmoitusten katoamiseen tuli viime viikonvaihteessa uusi juonne, kun joku kohun herättämä palautti ne vaivihkaa postiluukkuun sujauttamalla.

Lainaaja oli mies

Porin keskusvaalilautakunnan sihteeri Pasi Lehikoinen antoi kaupunginhallitukselle asiasta eilen selvityksen. Kaupunginhallitus ei siihen tyydy. Asiasta halutaan yhä keskusvaalilautakunnalta selvitystä, jota tehostetaan tutkintapyynnöllä.

- Poliisi saa selvittää, onko asiassa rikottu virkavelvollisuutta. Haluamme selvittää asian perin pohjin, Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen linjasi.

Lehikoinen ilmoitti olevansa valmis eroamaan jupakan takia, mutta häntä on pyydetty jatkamaan tehtävässään. Tutkinnan tulos vaikuttanee hänen työnsä tulevaisuuteen.

- Toisaalta ainoastaan poliisitutkinta voi valaista lainaajan henkilöllisyyttä. Lainaamisen motiivina voi olla, että joku haluaa hyötyä tiedoista tulevissa kunnallisvaaleissa, Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikko Elo (sd.) pohti.

Ilmoitukset ovat julkisia, mutta niiden lainaaminen ja hetkellinenkin hukkaaminen rikkovat lakia. Lehikoinen ei muistanut kaupunginhallitukselle antamassaan selvitystilanteessa ollenkaan lainaajan henkilöllisyyttä. Muistilokeroista putkahti vain tieto, että lainaaja oli mies.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.