Mainos

Porin Teatterin johtoon Reino Bragge

Porin Teatterin uudeksi johtajaksi on valittu filosofian maisteri Reino Bragge.

Bragge toimii tällä hetkellä Tampereen Teatterin hallintojohtajana. 43-vuotiaan Braggen toimikausi alkaa ensi vuoden elokuussa. Johtajan paikkaa haki 20 henkilöä.

Ennen Tampereen pestiä Bragge työskenteli Joensuun kaupunginteatterin johtajana. Hän on myös toiminut pitkään Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksella teatteripäällikkönä ja ohjaajana.

Porin nykyinen teatterinjohtaja Risto Ojanen siirtyy Tyrvään Sanomien päätoimittajaksi ensi vuoden alussa. Elokuuhun asti teatteria johtaa virkaatekevänä talous- ja hallintojohtaja Kari Suomela.

Porin Teatterissa on 50 työntekijää, joista näyttelijöitä on 16. Teatterissa on päänäyttämö ja pieni näyttämö. Talousarvion loppusumma on ollut vuodessa noin 12 miljoonaa markkaa. Pääsylipputulojen osuus on yli neljänneksen, millä luvulla Pori sijoittuu keskisuurten teattereiden kärkijoukkoon.

Työ alkaa ohjelmiston valitsemisella

Reino Bragge kertoo, että hänen ensimmäinen työnsä Porissa on ensi syksyn ohjelmiston valitseminen.

-Alkuvuonna on tutustuttava tarkoin tilanteeseen ja keskusteltava ihmisten kanssa. Kuten tapana nykyisin on, teatterinjohtajan virka on määräaikainen.

Lähtökohta on viisi vuotta, mutta ensimmäisen kolmen vuoden jälkeen tarkastetaan tilanne molemmin puolin.

Tampereen Teatterissa Bragge ehti olla vain vuoden, mitä hän itsekin hieman harmittelee. Hallintojohtajan pallilta taiteelliseksi johtajaksi siirtyminen ei sen sijaan huolestuta. Mies ei näe kuilua näiden kahden tehtävän välillä, mutta korostaa, että taiteellinen työ merkitsee hänelle paljon.

Reino Bragge on monen muun tavoin miettinyt rajanvetoa vakavan ja kevyen ohjelmiston välillä.

-Kumpaakin pitää olla. Nyt trendi on kevyellä puolella, mutta suhdanteet voivat muuttua nopeastikin. Hän muistuttaa, että musikaaleja, komedioita ja muuta suurta yleisöä ja ryhmiä vetävää ohjelmistoa täytyy olla, sillä toimintaa rahoitetaan lipputuloilla.

Silti riskejäkin on otettava, ja laatudraama sopii myös suurille näyttämöille pienten lisäksi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.