Porin poliisille puhtaat paperit Ulvilan murhatutkinnassa

Sisäministeriön poliisitarkastajan mukaan Ulvilan murhan tutkinnanjohtaja toimi oikein esittäessään porilaismiestä vangittavaksi.

Sisäministeriön poliisitarkastaja Arto Hankilanoja ei näe mitään moitittavaa poliisin toimissa Ulvilan murhan tutkinnassa. Hänen mukaansa tutkinnanjohtaja käytti harkintavaltaansa asianmukaisesti esittäessään porilaismiehen vangitsemista.

Porin poliisipäällikkö Timo Vuola on Hankilanojan kanssa samaa mieltä.

Vuolan mukaan monet Ulvilan murhatutkinnassa poliisia syytelleet ovat unohtaneet, että vangitsemisperusteet harkitaan puolueettomassa oikeudenkäynnissä.

- Käräjäoikeus ei ole mikään kumileimasin. Poliisin vangitsemispyyntöjä evätään aika usein. Tässä tapauksessa käräjäoikeuden mielestä syytä epäillä -kynnys ylittyi, Vuola sanoo.

Päätöksen vangitsemispyynnöstä tekee tutkinnanjohtaja. Vuola tyrmää arvostelun, jonka mukaan Ulvilan murhan tutkinnanjohtaja olisi vaihdettava.

- Tässä ei ole mitään syytä erottaa ketään. Tutkinta jatkuu Joutsenlahden johdolla.

Poliisipäällikkö luottaa siihen, että Porin poliisi selvittää rikoksen. Hän ei usko, että aiheettomasta vangitsemisesta noussut kohu tekee hallaa poliisin uskottavuudelle.

- Tämä täytyy nähdä sitä taustaa vasten, että rikoksen selvittäminen on tässä nyt pääasia, ei yksittäinen vangitseminen. Julkisuus pitää kuitenkin hyväksyä. Se kuuluu tämän päivän yhteiskuntaan, Vuola sanoo.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat