Mainos

Porin kirjastokahina menossa käsikähmäksi

Porissa sivukirjastojen lakkauksesta syntynyt kirjastosota on jo käymässä käsikähmäksi. Porin kirjaston johdon ja maakunnallisen kirjailijayhdistyksen Manuscript 63:n tiistainen neuvottelu päättyi avoimeen yhteenottoon.

Kirjastotoimenjohtaja Marjaana Karjalainen sanoi saaneensa sellaisen kuvan, että kirjailijayhdistyksen puheenjohtaja Juhani Tikkanen aikoi lyödä häntä. Kirjailijayhdistyksen paikalla olleet edustajat kieltävät jyrkästi, että kyse olisi ollut edes uhkaamisesta. Audienssin tilasi Manuscript saadakseen taustatietoa, miksi kirjastolautakunta aikoo lakkauttaa kuusi sivukirjastoa. Kirjastotoimenjohtaja Karjalainen kuvasi kiinnostusta "myöhäissyntyiseksi" ja "puskasta ampumiseksi".

Karjalainen aikoo katkaista kaiken yhteistyön yhdistyksen kanssa. Tiistain neuvotteluun osallistunut Manuscriptin kunniapuheenjohtaja Sulo A. Savo kuvasi keskustelua "hämmentäväksi" ja "ulosheitoksi". Krijailijayhdistyksen ja kirjaston välirikko on osa suurempaa kokonaisuutta. Kymmenet erilaiset järjestöt ja yhteisöt ovat tuominneet kirjastojen sulkemisen. Kaupunginosista on kerätty tuhansia nimiä adresseihin, jotka on luovutettu kaupungin johdolle. Kaupunginhallitus torjui alkuviikosta muutamien valtuutettujen aloitteet lakkauttamisen erillisestä käsittelystä valtuustossa. Lopullisesti sulkemisista päätetään talousarvion käsittelyssä joulukuussa. Kyse on noin miljoonan markan määrärahasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.