Mainos

Porin kaupunginhallitus käsitteli kokouskäytäntöjupakkaa: Krista Kiuru ei syyllistynyt salakuunteluun

Porin kaupunginhallitus ei aio ryhtyä toimenpiteisiin kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjoissa ilmenneiden puutteiden tai kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Krista Kiurun (sd.) toiminnan vuoksi.

Satakunnan kansa kertoi viime viikolla, että Kiuru on osallistunut kaupunginhallituksen kokouksiin puhelimen välityksellä siten, etteivät kaikki kokousedustajat ole olleet tietoisia asiasta.

Kaupunginhallitus kertoo tiedotteessa käsitelleensä asiaa tämäniltaisessa kokouksessan. Asiaa käsiteltiin kokouksessa ylimääräisenä asiana sen jälkeen, kun kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen oli esittänyt asiaa.

Kaupunginhallitus sai asiasta lisäselvityksen sekä hallintoyksiköltä että Krista Kiurulta.

Nimi puuttui kokouspöytäkirjoista

Kiurun nimeä ei oltu merkattu kaupunginhallituksen pöytäkirjoihin osallitujaksi, vaikka hän osallistui niihin puhelimen välityksellä.

Puutteet koskivat kolmea kokouspöytäkirjaa sekä yhtä muistiota viime vuoden joulukuun ja tämän vuoden maaliskuun välisenä aikana.

Kaupunginhallitus totesi, että tiedot on korjattu huhtikuussa pidetyssä kokouksessa. Kiurun nimi lisättiin pöytäkirjoihin huhtikuussa sen jälkeen, kun kaupunginhallitus oli äänestänyt asiasta.

Kaupunginhallituksen mukaan korjauksessa on noudatettu hallintolakia sekä voimassa olevaa ohjeistusta.

Kiuru toiminut ohjeen mukaisesti

Kaupunginhallituksen mukaan Kiuru on toiminut tilanteessa hallintoyksiköltä saamansa ohjeen mukaisesti.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Kiurulla on kuntalain mukainen puhe- ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa.

Kiuru kommentoi salakuunteluväitettä Facebookissa tuoreeltaan. Päivityksessään Kiuru kertoo osallistuneensa Porin kaupunginhallituksen kokouksiin aina kun mahdollista, ja ottaneensa osaa niihin puhelimen välityksellä silloin, kun ei ole itse paikalle päässyt.

– Pidän syntynyttä tilannetta hyvin valitettavana, sillä olen ollut siinä käsityksessä, että läsnäoloni puhelimitse on todettu ja ollut kaikille selvää, ja että pöytäkirjamerkinnät tästä on tehty asianmukaisella tavalla, Kiuru kirjoitti.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.