Porilaispariskunta määrättiin mielentilatutkimukseen – syytetään vuosia kestäneistä törkeistä seksuaalirikoksista

Satakunnan käräjäoikeus määräsi tiistaina antamallaan välituomiolla noin kolmekymppisen porilaispariskunnan mielentilatutkimukseen. Pariskuntaa syytetään muun muassa törkeästä lapsenraiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä vapaudenriistosta. Teot on syytteen mukaan tehty vuosien 2017–2021 aikana.

– Syytteissä on kysymys laajasta ja vuosia kestäneestä kaltoinkohtelusta, seksuaalisia tekoja ja sukupuoliyhteyksiä sisältäneestä kokonaisuudessa, kirjoittaa käräjäoikeus välituomiosta antamassaan julkisessa selosteessa.

Oikeus katsoo syytettynä olevan miehen muun muassa olleen uhriin sukupuoliyhteydessä.

Syytettynä oleva nainen on tunnustanut osittain pahoinpitelyn ja törkeän vapaudenriiston. Muut teonkuvaukset hän on kiistänyt lukuun ottamatta sitä, että hän tunnusti olleensa tietoinen miehensä seksuaalisista teoista.

Syytettynä oleva mies on pääosin tunnustanut menetelleensä syytekohdissa kuvatulla tavalla, mutta kiistänyt, että seksuaaliset teot olisivat alkaneet ennen vuotta 2021.

Käräjäoikeuden mukaan miehen on kaikilta osin näytetty menetelleen syytteissä kuvatulla tavalla, ja naisen on näytetty menetelleen pääosin syytteissä kuvatulla tavalla.

Lue myös:

    Uusimmat