Mainos

Porilaiset haaveilevat kansainvälisestä Carmen-projektista

Porin kaupungin kulttuuritoimi hakee tukea 2004-2005 esitettävälle Bizén Carmen-oopperalle EU:n Kulttuuri 2000 -ohjelmasta. Oopperaa kaavaillaan suurten ulkoilma-areenoiden tai hallien spektaakkeliksi, ja se varmistaisi myös Pori Delta Arenan tulevaa ohjelmistoa.

Ooppera nähtäisiin viidessä maassa: yhteistyöhön ovat sitoutuneet Espanja, Viro, Puola, Bulgaria ja Suomi. Oopperan pääosiin on tarkoitus kiinnittää huippulaulajia. Sovituksesta, orkesterin johdosta, puvustuksesta ja kuoro-osuuksista neuvotellaan Pietarin kuuluisan Mariinski-teatterin kanssa. Tavoite on käyttää maailmantähtien rinnalla myös paikallisia lahjakkaita taiteilijoita.

Rahoitussuunnitelmalla yritetään pitää lippujen hinnat halpoina ja tuoda loistelias oopperaesitys kansalaisten ulottuville. Suomen, Puolan ja Bulgarian esitykset sijoittuvat loppuvuoteen 2004 sekä Viron ja Espanjan esitykset vuoteen 2005. Kokonaisbudjetti hankkeelle vuosina 2003-2005 on noin 1,6 miljoonaa euroa. Se tarkoittaa vuositasolla noin 40 000 euron panostusta maata kohden.

EU-säännösten mukaan hankkeella on oltava pääjärjestäjä, joka koordinoi työtä ja järjestää oman maansa esityksen. Suomessa virallisena pääjärjestäjänä toimii Porin kaupungin kulttuuritoimi, käytännön toteuttajana Pori Marketing Office ja Pori Jazz. Mukana olisivat myös paikalliset teatterit, taidelaitokset ja muut yhteistyökumppanit. Yhteisjärjestäjistä -joihin kuuluu eurooppalaisia oopperataloja ja Pietarin Mariinski-ooppera- pyritään synnyttämään verkosto, joka tekisi vastakin tuotantoja suurille areenoille.

Carmen-hankkeen toteutuminen toisi Pori Delta Arenalle kipeästi kaivatun suurtapahtuman. 2001 avatulla areenalla on saatu järjestettyä vasta kaksi konserttia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.