Mainos

"Pori tarvitsee lentoja Olkiluodon takia"

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo, että Pori tarvitsee lentoyhteyden vientiyritystensä ja isojen kansainvälisten hankkeittensa kuten Olkiluoto 3:n ja 4:n rakentamisen takia. Porin kaupunki tukee yllättäen syntyneessä kilpailussa Porin-lennoista paikallista Air100:aa, ei tänään lennot aloittanutta Wingoa.

Porin taivaalle on nyt tungosta, kun puolalaisen Jet Airin kone lensi tänä aamuna Wingo-matkanjärjestäjän ensimmäisen lennon Porista Helsinkiin. Wingo lentää Pori-Helsinki-reitin edestakaisin kahdesti päivässä. Syyskuussa Wingo saa kilpailijan paikallisten yrittäjien perustamasta Air100-yhtiöstä.

Porin kaupunki tukee Air100:aa.

- Tässä haetaan kauaskantoista ratkaisua ja Air100 on juuri sellainen. Sen perustajina ovat satakuntalaiset ja he ovat hyvin sitoutuneita toimintaan. Tilapäiset ratkaisut eivät ole riittäviä. Esimerkiksi Olkiluoto 3 ja 4 tarvitsevat lentoliikennettä, Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen sanoo.

Porilainen kansanedustaja Sampsa Kataja ilmoitti viikko sitten lopettavansa kansanedustajan työt, elleivät Pori-Helsinki -lennot jatku.

Toimittaja Jussi Eronen pohtii lentojen jatkumisen taustavaikuttimia "Kolme varttia" -blogissaan.

- Lyhin junayhteys Porista Helsinkiin on 3 tuntia 5 min. Se ei palvele elinkeinoelämän tarpeita, vaihtoehtona on henkilöautolla kulkeminen. Pyrimme vaikuttamaan matkustuskäytökseen - että suosittaisiin lentoliikennettä sen sijaan, että ajettaisiin yksin henkilöautolla Helsinkiin, tämä jo ympäristösyistä

Luukkosen mukaan Wingosta on oltu häneen ja Porin kaupunkiin yhteydessä vain yhden puhelinsoiton verran. Tämä ei aivan vakuuttanut kaupunginjohtajaa.

- Tietenkin markkinatalous vallitsee, sen mukaan eletään, mutta me kaupunkina olemme sitoutuneet lentoliikenteen kasvuun ja teemme yhteistyötä Air100:n kanssa.

Porin kentällä on ollut vuosittain noin 60 000 matkustajaa. Liikennevolyymista 60 prosenttia on ollut syöttöliikennettä Helsinki-Vantaan kentälle eli sieltä on jatkolennetty edelleen muualle.

- Pori tarvitsee Air100:aa palvelemaan tätä syöttöliikennettä ja Air100 neuvottelee yhteistyöstä Finnairin kanssa.

Porin kaupunki ei ole osakkaana Air100:ssa, mutta osallistuu markkinointikampanjaan yhdessä Porin seudun kehittämiskeskuksen, Satakunnan ja Rauman kauppakamarin sekä Satakuntaliiton kanssa. Pori osallistuu myös yhden henkilön palkkaamiseen. Tämän henkilön tarkoituksena on etsiä lisää sijoittajia hankkeeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.